My Automated Home: Soetjes Soet’s Digital Home Server

In de eerste van onze nieuwe serie ‘My Automated Home’ spreekt Soetjes Soet ons door het idee achter zijn thuisbrouw Digital Home Server. Gemaakt met behulp van een economische MIMO USB-monitor en een mini-ITX-pc, biedt het systeem een ​​verscheidenheid aan functies in huis …

Hoe het begon – ik was op zoek naar een internetradiospeler. Een van die kleine hardware -apparaten zoals die van TerrateC. Maar geen ze waren echt flexibel. Nou, je zou kunnen luisteren naar internetradio, maar niet veel meer. Onlangs was ik aan het surfen op internet en struikelde ik op de MIMO Monitors -website, waar ze die kleine 7 ”monitoren verkopen, alleen door USB aangedreven. Op dat moment koos ik ervoor om mijn eigen internetradiospeler te bouwen, die ik op een pc zou installeren. Maar in de loop van de ontwikkeling zijn er veel dingen toegevoegd, dus nu praat ik over mijn digitale thuisserver.

De hardware-ik heb een mini-itx moederbord gekocht (Intel D945GCLF). Ik las op Forum dat de CPU niet erg stil was, en ja, het was helemaal niet stil. Dus ik gooide de fan weg, en

een passieve koeler geïnstalleerd. Ik heb ook de PSU vervangen door fan door een Picopsu, die geen fan heeft. Dus nu was het behoorlijk stil. De laatste component die ruis maakt, is de harde schijf, maar ondanks talloze pogingen heb ik nooit een goed alternatief gevonden.

Hoewel ik talrijk heb geprobeerd (opstarten van USB -stick, opstarten van USB harde schijf, opstarten van CF -kaart enz.), Moet ik gewoon wachten tot de SSD goedkoper wordt. Met een paar luidsprekers en een kleine hub was mijn systeem compleet. Nu had ik een besturingssysteem en een internetradiospeler nodig.

De software – het besturingssysteem is Windows XP. Ik heb talloze pogingen gedaan om de OS -grootte te verminderen met xplite en nlite, maar uiteindelijk had ik te veel problemen. Nu gebruik ik gewoon conventionele XP. Waarom XP? Ik ben begonnen met Linux, maar er is gewoon geen goede ontwikkelingsomgeving voor Linux. Ik heb Lazarus geprobeerd, maar dat was erg onstabiel. Ik heb Delphi ongeveer 15 jaar geleden gebruikt en had zeer goede herinneringen. Zou Delphi nog steeds bestaan? Eigenlijk ja, hoewel het product enkele uitdagende tijden heeft doorlopen. Nu stond ik voor een aantal interessante uitdagingen:

De USB -monitorgrootte is 7 ″, met een resolutie van 800 × 480. Dat is een kleine monitor, geloof me.

Geen toetsenbord of muis, alleen een touchscreen om alle modules te bedienen

Multitasking: luister naar audio, video of telefoneren, allemaal tegelijkertijd

De laatste keer dat ik programmeerde was 15 jaar geleden, en ik haat het om ontwerpen te maken en testen

Maar Delphi is een verbazingwekkende krachtige ontwikkelingsomgeving. Gecombineerd met een goede grafische bibliotheek kon ik een aantal zeer goede schermen maken, vooral op een klein scherm.

Ik heb het programma eigenlijk twee keer geschreven. De eerste poging was nog steeds nogal lelijk en ik had problemen omdat het zo lang geleden was dat ik had geprogrammeerd (ik doe iets heel anders in mijn professionele leven). Toen ik op de internetradiospeler werkte, begon ik andere ideeën te hebben, en dit is wat je vandaag kunt vinden in mijn digitale thuisserver:

Audio – Een streaming mp3 -speler die lokale mp3 -bestanden en internetradiostreams kan spelen. Terwijl je naar muziek luistert, kun je de tijd zien, met de weersvoorspelling spreken of naar de afspeellijst kijken. Het kan ook de RSS-feeds parseren voor podcasts, zodat ik een paar podcasts kan volgen waarnaar ik regelmatig luister.

Foto – Zo’n kleine 7 ″ monitor ziet eruit als een soort fotolijst, dus ik heb een foto -diavoorstelling geprogrammeerd. De module heeft 172 overgangen die tussen afbeeldingen worden weergegeven.

Video – Deze module zou niet veel zin hebben op een 7 ″ monitor. In plaats daarvan wordt de kleine monitor gebruikt om de film te regelen die op een tweede monitor wordt weergegeven. Merk op dat dit geen videostreamingmodule is, het speelt gewoon een lokaal videobestand.

Kalender – Vanuit software -oogpunt een echte nachtmerrie. Ik gebruik Google Agenda veel (gratis sms -melding, nuttig !!). Maar de Google API is omslachtig en zeer slecht gedocumenteerd. Maar mijn module maakt het mogelijk om met mijn Google -kalender te spreken.

Calculator – een kleine rekenmachine. Hierover niet veel te vertellen.

Telefoon – Nog een zeer uitdagende module. Het idee was om Skype door de kleine monitor te besturen. Het is me eindelijk gelukt, en als je video in Skype gebruikt, wordt deze weergegeven op de tweede monitor. Ik heb veel geëxperimenteerd met Bluetooth voor deze module.

Stopwatch – een stopwatch, die vanaf een willekeurig aantal minuten aftelt. Eigenlijk een verzoek van mijn vriendin. Ze heeft dit nodig als ze brood bakt.

Dingen die ik leuk vind in de huidige opstelling – de keuze voor het kleine 7 ″ USB -touchscreen was zeker een goed idee. Het dwong me om voorzichtig te zijn door niet teveel op het scherm te zetten, en tegelijkertijd moest het er goed uitzien omdat het in mijn woonkamer staat! Het ziet er echt cool uit. De Mini-ITX-pc was ook goed en vrij goedkoop. Je kunt ze stil maken en ze zijn nog steeds behoorlijk krachtig. Veel meer dan genoeg voor wat het nu doet.

Wat moet worden verbeterd – de focus is multimedia, maar ik zouD breidt mijn digitale thuisserver graag uit in een echte thuisautomatiseringsserver, maar dan heeft de huidige architectuur enkele beperkingen. Ik heb al behoorlijk wat onderzoek gedaan met USB -connectoren, Arduino -microcontrollers, X10 en al die andere thuisautomatiseringsspullen. Het grootste probleem is om een open oplossing te vinden, die ik kan integreren in mijn digitale thuisserver v2.0.

Meer details en screenshots, en uitleg over wat er aan de hand is, is te vinden op www.digitalhomeserver.net

MIMO MONITORS: Stuur ons je verhaal ‘My Automated Home’

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. U kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail laten bezorgen, rechtstreeks naar uw inbox elke dag

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post